TEAM COACHING

De mens onderscheidt zich van de andere dieren onder andere omdat wij in staat zijn tot zeer complexe vormen van samenwerking. Al sinds de tijd van de jagers-verzamelaars vertrouwen wij op deze samenwerking om zeer succesvol te kunnen overleven. Hoe komt het dan toch dat samenwerking in teams vaak niet vanzelf gaat en er ingewikkeld gedoe ontstaat? Gedoe dat  welig tiert onder de waterspiegel en dat niet in het team, maar bij het koffiezetapparaat wordt 'uitgesproken'.

 

De fundamentele basis van samenwerking is volgens Patrick Lencioni vertrouwen. Vanuit vertrouwen kan je uiteindelijk toewerken naar betere teamprestaties. Max Wildschut, evolutionair psycholoog, omschrijft samenwerking niet als een 'vaardigheid' maar als 'motivatie'. Als er een wil is om samen te werken en als er een gezamenlijk belang is, is de mens in staat om over de grootste onderlinge verschillen heen te stappen.  

 

Tijdens de teamcoaching gaat TES op zoek naar dit basale vertrouwen in elkaar. Het gedoe moet uit de onderstroom boven water komen, de gezamenlijke bedoeling, het belang, moet worden vastgelegd en de wil tot samenwerking actief worden uitgesproken. 

 

Neem contact met ons op om te bespreken hoe TES met jouw team aan de slag kan gaan.

contact@tes-training.nl

06-24543391