EQFIT-COACHING

 

De EQfit-methode is een combinatie van coaching en beweging en is gericht op het emotionele brein. Je IQ geeft aan wat je capaciteiten zijn, het EQ gaat over persoonlijkheid. Hoe ga je om met emoties (van jezelf en anderen) en situaties.

 

Door middel van fysieke oefeningen wordt in kaart gebracht hoe je reageert op situaties. Omdat beweging het emotionele brein stimuleert, reageer je vanuit je gevoel en niet vanuit je ratio. Dit geeft inzicht in het huidige gedrag.

Samen met de EQfit-coach wordt alternatief gedrag geoefend. Dit gebeurt in gepersonaliseerde situaties en zorgt meestal voor een succesbeleving.

Omdat de oefeningen gepersonaliseerd zijn en zijn gebaseerd op dagelijkse situaties, kom je soortgelijke situaties meerdere malen per dag tegen. Het nieuwe, met de coach geoefende, gedrag wordt dus vaak geoefend en daardoor snel in het brein opgeslagen. Het oude gedrag zal steeds minder vaak worden aangesproken, omdat het nieuwe gedrag beter voelt!

 

De oefeningen van EQfit zijn gericht op beïnvloedbaarheid, besluitvaardigheid, doelgerichtheid, zelfvertrouwen en rust.

EQfit is inzetbaar voor iedereen die zichzelf (verder) wil ontwikkelen. 

 

Voordelen van de EQfit-methode:

  • Er bestaat geen wachtlijst, dus meteen aan de slag;
  • Laagdrempelig;
  • Niet praten, maar DOEN en daardoor succeservaringen echt voelen;
  • Direct inzicht in je eigen (huidige) gedrag;
  • Gericht op persoonlijke en dagelijkse situaties --> nieuw gedrag wordt snel opgeslagen in het brein;
  • Voor bedrijven/organisaties/scholen: verlaging ziekteverzuim; personeelsleden zijn minder lang thuis, preventieve aanpak, goedkoper dan andere (langdurige) trajecten

 

De EQfit-methode is individueel inzetbaar, maar ook in groepen, bijvoorbeeld als teambuildingsactiviteit. Binnen bedrijven of scholen kan de methode ingezet worden om duurzame inzetbaarheid te bevorderen of als deskundigheidsbevordering.

 

Kijk voor meer informatie op: www.eqfit.nl

en bezoek Petra's persoonlijke pagina

 

contact@tes-training.nl

06-51914884